Op dit moment reist Margaret door Australië. Tijdens deze reis is ze ook in aanraking gekomen met de getroffen natuurgebieden en mensen. Margaret is ook op reis bezig met gezonde voeding en een gezonde lifestyle. Margaret wil jullie graag via deze weg jullie op de hoogte brengen van haar reis.

Bosbranden

Vandaag was de begrafenis in Holbrook, van de brandweerman die om kwam in de tornado, ongeveer 10 dagen geleden. Veel belangrijke personen waren er, zelfs de eerste premier. We zagen 5 helikopters in de lucht circuleren als laatste groet. Je kreeg er kippenvel van. Wellicht vandaag te zien op het nieuws in NL. We hebben ons reisschema aangepast vanwege de bosbranden. We zijn uitgeweken naar Albury, omdat er door de wind veel rook aanwezig was. Een aantal dagen geleden waren we in de bergen, de weg was toen toegankelijk. Veel natuurparken zijn verwoest in de bergen. Het mooie dorp en de mensen waren diep in rouw. In het gemeentehuis komen de mensen bij elkaar om te elkaar te steunen. Er zijn grote boerderijen vernietigd en er is veel vee omgekomen. Zo triest. Het liet het een diepe indruk achter bij ons.

Ook de positieve houding van de mensen om alles op te ruimen en opnieuw te beginnen. Met veel steun van anderen, toont veel respect.

Voeding

Op dit moment zijn we bij Jochem een Nederlander die een grote boerderij in een prachtige vallei in Holbrook heeft. De koeien zijn van Black Angus, eten gras en zijn altijd buiten. We zijn omringd door vogels, kangoeroes en grote knaagdieren. En andere onzichtbare dieren die je beter niet kunt tegenkomen. Alle ingrediënten zijn van het seizoen, o.a. eieren van de kippen die hier rondscharrelen.
We mogen gebruik maken van hun keuken en koken bijna elke dag zelf. Elke dag vers, niet te vergelijken met het vlees in NL.Dus elke dag is het een feestje voor ons, de zon schijnt elke dag. Of we gaan zwemmen in de Murray river of een plaatselijk zwembad. Of veel wandelen in het Wetsland en de parken.Vanmorgen koffie gedronken met 2 leuke vrouwen, en we delen dezelfde interesse voor Health and Beauty. En dan wordt je uitgenodigd voor een diner op hun boerderij, super hartelijk.#australie #gezondevoeding #traveling #lifestyle #healthandbeauty