Bindweefselmassage I Huidbehandelingen RotterdamIedereen heeft vast weleens gehoord van bindweefsel en een bindweefselmassage.

En weten we dat het goed is voor de doorbloeding, maar wat het nu eigenlijk precies is en welke functies het heeft, is voor velen nog onduidelijk.

Hier een beknopte en duidelijke omschrijving, die het iets gemakkelijker maakt om het te begrijpen.
Het onderhuids bindweefsel is het beste te vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Het verbindt de organen, gewrichten en spieren die door ons hele lichaam lopen. Ook beschermt het tegen infecties. Het leidt bloedvaten en zenuwen naar onze organen. Bindweefsel verbindt, ondersteunt en beschermt.

Waar zit het onderhuids bindweefsel?
Het onderhuids bindweefsel zit verspreid over ons hele lichaam, behalve waar de huid dun is: zoals op de oogleden, tepels, genitaliën en het scheenbeen.

Het is een losse weefsel laagtussen de lederhuid en de spieren. Het weefsel bestaat vooral uit vetcellen, zenuwvezels en bloedvaatjes.


Bij vrouwen is het bindweefsel meestal uitgebreid rond de dijen, heupen, billen en de middel. Bij mannen doorgaans op de buik en de schouders. Het bestaat dus uit vetcellen, bindweefsel, bloedvaten en zenuwen, maar daarnaast zitten er lymfevaten en haarzakjes in het weefsel. Ook bevat het onderhuids bindweefsel gespecialiseerde zenuwvezels zoals de druksensoren en kleine spiervezels.

Functie
De vetcellen in het onderhuids bindweefsel zorgen voor warmte-isolatie en slaan vet en energie op. Het bindweefsel fungeert ook als stootkussen en beschermt vitale organen zoals bloedvaten en zenuwen. Het basisweefsel dat zich tussen de cellen en vezels bevindt, ondersteunt het transport van zuurstof en voedingsstoffen door de bloedvaten en aangrenzende weefsels.

Bindweefselmassage


Door het bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het bindweefsel bevat immers bloedvaatjes. Doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, vindt er zuurstofcirculatie plaats. Het zuurstof zorgt er weer voor dat er activatie plaatsvindt en het Cel vernieuwingsproces in gang wordt gezet. Door die cel vernieuwing, wordt het ouderdomsproces vertraagd. Met de cel aan maak wordt er collageen en elastine aangemaakt, dat voor een jong uitziende en soepele huid zorgt.

Zelf behandelen of toch niet?


Een klant zelf een behandeling uit laten oefenen zonder enige kennis is niet aan te raden, omdat er enkele technieken aan te pas komen. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat in de juiste richting wordt gemasseerd: naar beneden masseren zorgt ervoor dat de spieren juist gaan hangen. Ik adviseer  je graag en leg je het uit hoe je het beste de techniek uitvoert en wat de consequenties ervan zijn als ze het zelf doen.

Voedingsadvies voor de opbouw van nieuw colageen en elastine huiden lichaam

  • De conditie van je huid en alle cellen vast te stellen met de Zinzino Balance test.
  • Voedings adviezen welke ingrediënten je beste kunt gebruiken via de voeding
  • MSM, collageen en Vitamine C

Zie op de website de behandelingen en bindweefselmassage.