Ongewenste vettige glans veranderen in een stralende gloed. Een gloed is een teken van gezondheid; glans is een indicatie dat je aandacht moet besteden aan je huid, maar niet alleen je huid, maar ook het hele lichaam.

Glans kan worden veroorzaakt door zoiets eenvoudigs als uitdroging, dat je huid probeert goed te maken door olie te produceren. ? Maar het kan ook veel interne triggers veroorzaken.

We vroegen deskundige Margaret Richters, huidbehandelingen Rotterdam, die alles weet van de huid van zowel binnen als van buiten, om haar advies.

Glans kan hormonale oorzaken hebben, zegt ze, of je ph is uitgeschakeld; als je te zuur bent kan dit gebeuren. Meer alkalisch eten helpt (een halve citroen in warm water als ontbijt) ?. Als je een glanzende T-zone hebt, kan dit een teken zijn dat je huid gifstoffen verwijdert. Je huid speelt hier een grote rol in, maar is het laatste orgaan in de rij dat vitale voedingsstoffen ontvangt.

Het is dus belangrijk om te controleren of je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt: vooral vitamine C en zink, die nu toch echt belangrijk zijn!
Op het eerste gezicht is vitamine C-serum de beste keuze, wat de oorzaak ook is.

Het maakt je huid stralend door de bloedsomloop te verbeteren, je teint op te fleuren en de collageenproductie te stimuleren, maar houdt ook de olieproductie onder controle.

Margaret wijst er ook op dat je misschien make-up kiest die verkeerd voor je is. Blijf uit de buurt van siliconen.
Zoals je kunt zien, niet gemakkelijk te navigeren, maar advies is eenvoudig: als je hier meer over wilt weten, kun je contact met Margaret opnemen via mail of Instagram. Telefonisch of per mail kun je consulten volgen over voeding (ze is een gediplomeerd voedingsdeskundige en huidtherapeut en een opkomende expert.)

Al onze salons bieden deze service; ze zijn misschien gesloten voor praktische behandelingen, maar hun kennis en servicegerichtheid is er nog steeds! Dm ze met uw vragen, ze zullen u graag helpen. Bron: EmerginC.