Probeer onze omeletwraps, een soort dunne tortilla gevuld met sla en knapperige rode paprika. Je kan de wraps ook vullen met andere soort groentes, denk aan boerenkool, broccoli, spinazie en tomaten. De wraps zijn klaar binnen 10 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 portie ei
  • 1/2 portie paprika in dunne reepjes
  • 1/4 avocado in dunnen plakjes
  • 1/4 portie sla klein gesneden
  • 1 el kokosolie
  • Peper, zout en de kruiden naar wens

Bereidingswijze:

  1. Breek een ei in een kom, doe de gewenste kruiden erbij en kluts dit met een garde.
  2. Zet een antiaanbakpan met kokosolie op middelhoog vuur.
  3. Giet het geklutste ei in de pan en zorg dat de onderkant van de pan bedekt is.
  4. Roer het ei 15 seconden lang met een spatel en laat het daarna 1 minuut stollen.
  5. Schep het omelet op een bord en vul deze met sla en rode paprika.
  6. Vouw de zijkanten dicht- over de vulling heen- en rol een stevige wrap.
  7. Snijd de wrap door midden en serveer hem.

Een wrap gemaakt van ei zonder gebruik van bloem. Dit is gezond en voegt meer smaak toe aan het gerecht. Het ideale gerecht om in je lunchpakket of onderweg van te genieten. Het ei biedt brandstof voor de dag en de groentes voegen extra vezels, voedingsstoffen en smaak toe.

Bron: metabolic-balance-nederland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *