Jouw malse biefstuk wordt zacht gegaard in een hete bouillonsoep. Fondue is super gezellig om te doen met vrienden of familie. Lekker lang na tafelen kletsen, waarbij je niet zoveel voor hoeft te bereiden. En je kan er zoveel soorten groentes voor kiezen als je wilt- zolang ze maar op je lijsten staan natuurlijk. In dit recept gebruiken we lapjes rundvlees die we in een rijk gevulde groentebouillon gaar laten worden en vervolgens wordt geserveerd als een compleet recept.

Ingrediënten:

1 portie rundelende , in dunne reepjes

1/4 lente ui gehalveerd

1/4 eekhoorntjesbrood, in 4 gesneden

1/4 bleekselderij, in blokjes gesneden

1/4 Chinese kool, in dunne repen

1 liter groentebouillon

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 laurierblad

Bereidingswijze:

  1. zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de groentebouillon toe.
  2. breng de boullion vervolgens aan de kook en voeg vervolgens de knoflook en laurier toe.
  3. maak de reepjes rundvlees plat met een vleeshamer en verdeel het vlees over de verschillende bakjes. Verdeel ook de groentes over de bakjes.
  4. giet de boullion over de fonduepan op tafel.
  5. nu kan iedereen de groentes en het vlees in de pan doen.
  6. reken voor de groentes ongeveer 10 minuten en voor het vlees ongeveer 5.
  7. als alles op is, hou je een heerlijke kruidige bouillon over, dei je gerust aan het einde van de maaltijd met je tafelgasten kan delen.

De fondue bestaat uit een combinatie van bladgroenten, knapperige groentes en vlees, vis of een vegetarische optie. De basissoep kaan ook op verschillende manieren op smaak gebracht worden, bijvoorbeeld door ingrediënten als sojasaus en knoflook. Gewoon lekker uitproberen en variëren.

Bron: Fondue van rundvlees en groente | Recept Metabolic Balance (metabolic-balance-nederland.nl)