Niet alle ‘anti-aging’ producten zijn hetzelfde. Een recente evolutionaire stap in deze huidverzorgingscategorie is gericht op de extracellulaire matrix (ECM). Dit is wat Zinzino’s 24-Hour Skin Serum wil bereiken – veroudering systematisch aanpakken met actieve ingrediënten die de matrix herstellen en opnieuw opbouwen.

Wat is de ECM? Het is de structuur die verantwoordelijk is voor zowel fysieke ondersteuning als de uitwisseling van voedingsstoffen, cellulaire mediatoren en groeifactoren. Dit betekent dat cellen de juiste mix van metabole en structurele ondersteuning krijgen, in de vorm van hyaluronzuur, aminozuren, peptiden en antioxidanten. Dit zijn allemaal onmisbare componenten voor de integriteit van de huid.

Afbeelding: Zinzino blog

Onze huid bestaat uit drie belangrijke weefsellagen: de opperhuid, lederhuid en onderhuids bind- en vetweefsel. De ECM is aanwezig in zowel de eerste als de tweede laag om kracht en elasticiteit te geven. Het is een fijn netwerk van microvezels, de thuisbasis van onmisbare verbindingen die de huid jeugdig houden (collageen, elastine en hyaluronzuur).

Zinzino’s Skin Serum richt zich op de ECM in beide lagen om collageen en elastine in het gezicht te herstellen.

Dus, hoe veroudert de huid?

De huid veroudert zoals de langzame erosie van een kustlijn. Gedurende decennia wordt het opgemerkt omdat de huid langzaam dunner, zwakker en minder elastisch wordt. Er ontstaan rimpels, meestal op de plaatsen die aan zonlicht worden blootgesteld, daarom is een huidverzorgingsregime cruciaal om dit proces te vertragen.

Veel externe factoren veroorzaken rimpels, zoals blootstelling aan de zon en de milieuverontreinigende stoffen die de productie van huidbeschadigende vrije radicalen versnellen. Dat is echter maar één kant van de medaille. Er zijn ook interne factoren, dat is waar het gebruik van een huidverzorging gericht op ECM om de hoek komt kijken.

De wetenschap achter Zinzino’s Skin Serum

Dit serum behandelt de interne factoren via een drieledige strategie: BeschermHerstel en HeropbouwHet is het enige serum op de markt dat de opbouw van collageen en elastine stimuleert.  Het Zinzino Skin Serum is geregistreerd bij The Vegan Society, en wordt erkend om zijn milde, maar krachtige natuurlijke ingrediënten, gericht op het herstellen van de ECM.

Ten eerste is het nodig de afbraak van de matrix als gevolg van zonlicht te verminderen door de huid te beschermen tegen veroudering door vier actieve ingrediënten: squaleen, 1-3, 1-6 bèta-glucanen, tocoferolen en tocotriënolen, evenals polyfenolen uit olijven.

Met die dagelijkse bescherming tegen zonschade afgevinkt, komt vervolgens de wetenschap van toenemende matrixvorming. Fibroblasten, dat zijn huidcellen, die worden gebruikt om de ECM te herstellen en collageen in het gezicht weer op te bouwen. Ze helpen ook bij het opbouwen van elastine en andere microvezels. De twee ingrediënten die fibroblasten activeren, zijn koperheptapeptide en 1-3, 1-6 bèta-glucanen.

Het krachtige antioxidant koperheptapeptide speelt een belangrijke rol voor de huid en ondersteunt verschillende functies, zoals de productie van collageen, elastine en melanine. 1-3, 1-6 bèta-glucanen worden aangetroffen in de celwanden van verschillende voedingsmiddelen en beschermen onze huid tegen oxidatieve stress (en daaropvolgende schade).

Het herstellen en versterken van de integriteit van de ECM is de laatste taak van Zinzino Skin Serum. Cellulaire regeneratie kost tijd, maar er zijn twee snelwerkende verbindingen die de huid hydrateren, glad maken en de elasticiteit van de huid verbeteren. Het zijn calendula en het bekende hydraterende hyaluronzuur.

Zinzino Skin Serum bevat ook bètacaroteen dat uw teint een goudkleurige vakantiegloed geeft. Het is een natuurlijke kleur die te vinden is in verschillende soorten fruit en groenten. Na verloop van tijd zorgt het dagelijks gebruik van het Skin Serum voor een subtiele goudkleurige gloed die gezondheid uitstraalt.

Het bevat karitéboter en zonnebloemolie, beide vanwege de hydraterende eigenschappen, het zeewier Chondrus dat een UV-beschermer is, en de huidherstellende minerale klei sepioliet. Haver (Avena sativa) kalmeert de geïrriteerde huid, terwijl betaïne het waterniveau in de cellen in balans houdt.

Zoals gezegd, dit is een systematische aanpak van veroudering.

Ontdek wat er in uw huidverzorging zit

Het is essentieel om uzelf te informeren over de producten die u op uw lichaam aanbrengt om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Ja, het zegt misschien ‘anti-aging’, maar is het getest op dieren? Bevat het geurstoffen of alcohol? Het gaat niet alleen om wat er op het label wordt vermeld. Lees ook de kleine lettertjes. Onze producten zijn bijvoorbeeld natuurlijk, veganistisch, zonder parabenen en zonder toegevoegde geurstoffen. Ze zijn niet op dieren getest.

Als u het belangrijk vindt om te weten wat u op uw gezicht smeert, maak u er dan niet te gemakkelijk van af. De ECM is gevoelig en vereist een product zonder toegevoegde geurstoffen, parabenen of gifstoffen. Het zou TROTS moeten zijn op de ingrediënten die erin zitten, want ze zijn allemaal natuurlijk.

Geef uw huid kracht met het eerste ECM-gerichte serum dat hydrateert, de elasticiteit verbetert, rimpels, fijne lijntjes en de grootte van poriën vermindert. Benut de nieuwe wetenschappelijke doorbraak van de extracellulaire matrixfunctie om uw huid te beschermen, te herstellen en opnieuw op te bouwen… terwijl deze er ook nog geweldig uitziet.

Zinzino’s 24-Hour Skin Serumgelora news