tiramisu I gezonde recepten

Tiramisu is een Italiaans dessert en betekent letterlijk iemand blij maken en opbeuren. Dat kan ook niet anders met de heerlijke romige mascarpone laag en de smaken van koffie, vanille en cacao. Met de keto tiramisu van low carb chef kun je ook mensen die het keto of koolhydraatarm dieet blij maken!

Ingrediënten

Cake

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Cake. Maak eerst de vanille cake volgens het recept op de website van lowcarb chef en laat de cake volledig afkoelen.
  2. Vulling. Splits de eieren boven twee kommen. De eiwitten in een kom en de dooiers in de andere. Voeg de erythritol en vanille extract toe aan de dooiers en klop dit met elektrische mixer ca. 2 minuten luchtig op. Voeg dan de mascarpone en slagroom toe en klop nog eens 2 minuten romig op.
  3. Maak je elektrische mixer goed schoon en klop vervolgens de eiwitten stijf, totdat er pieken ontstaan. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de mascarpone, zodat de vulling lekker luchtig blijft.
  4. Opbouw. Snijd de cake in plakken en dep elk plakje even in de afgekoelde koffie. Verdeel vervolgens de plakjes cake over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van de mascarpone vulling op. Leg hier weer een laagje cake gedoopt in koffie bovenop. Verdeel tot slot de resterende mascarpone vulling over het tweede laagje cake.
  5. Topping. Meng in een kommetje de cacaopoeder met de fijngemalen erythritol. Verdeel dit gelijkmatig over de tiramisu met een zeefje of lepel.
  6. Plaats de tiramisu minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een nachtje. Snijd de tiramisu in 8 stukken en serveer eventueel met wat extra cacaopoeder.

Tips
Uit de tiramisu haal je ca. 8 grote stukken of 12 kleinere. Voor de voedingswaarden hebben we gerekend met 8 stukken. De tiramisu is het lekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat ‘opstijven’. Na bereiding is de tiramisu ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast, het is ook mogelijk om de tiramisu per stuk in te vriezen, maar vers is natuurlijk altijd lekkerder.

Bron: Low Carb Chef